info@massage-mta.nl  |  06 17 338 335

Anti-cellulit

 • Anti-cellulitis behandeling bestaat uit: hand massage, vacuum dermomassagecavitatie, cupping massage of kruidenstempel massage.

 

Anti-cellulitis behandelingen worden al eeuwen toegepast met verschillende technieken. Massage gericht op cellulite klachten is vooral gericht op het verbeteren van de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem. Deze vorm van massage is een pijnlijke aangelegenheid omdat het weefsel verstoord is en verstopt zit met klontjes en verhard vetweefsel.

De diepte en de duur van de massagebehandelingen zijn bepalend voor het resultaat. Na 1 keer een massagebehandeling zul je geen resultaat boeken. Afhankelijk van de persoon zal een startkuur vanaf 5-10 behandelingen een zichtbaar en voelbaar resultaat geven. Personen met zeer veel verklevingen zullen vanaf 10-20 behandelingen nodig hebben. In extreme gevallen kan dat uitlopen naar vanaf 20-30 behandelingen.

 

Al na een aantal behandelingen merk je dat het steeds minder pijn gaat doen en kun je ook steeds dieper en intensiever gemasseerd worden. De behandeling wordt altijd afgestemd op de reactie van je lichaam op de behandeling.

 

Afhankelijk van hoe de patient reageert op de behandeling kunnen we gebruik maken van hand massage, cupping massage en kruidenstempel massage.

 

CAVITATIE

 Reken af met uw probleemzones

 

Het alternatief voor liposuctie

Cavitatie is een nieuwe manier om met blijvend resultaat vet te verwijderen. Het is een alternatief voor liposuctie, maar zonder chirurgische ingreep. De behandeling komt uit de medische wereld en is gebaseerd op de implosie van vetcellen via ultrasone geluidsgolven. Door deze zogenaamde cavitatie worden de wanden van vetcellen verzwakt en uiteindelijk afgebroken. Hierdoor komt de inhoud van de vetcellen vrij waarna deze door het lichaam op een natuurlijke manier worden afgebroken en afgevoerd. Het gaat hier echter niet om grote hoeveelheden vet, maar om het verwijderen van vet op lokale zones waar het moeilijk verdwijnt.

 

 

Voor de behandeling:

Tijdens het intake gesprek leggen we alles uit over de behandeling. Ook dient te worden nagegaan of u in goede gezondheid verkeert. Wij bespreken welk gebied er behandeld gaat worden. Het aantal behandelingen hangt af van de ernst van de vetophoping en het doel dat u wilt bereiken. Een combinatiebehandeling kan geadviseerd worden om tot een goed eindresultaat te komen.

 

 

Iedereen is verschillend en daarom is het moeilijk om aan te geven hoeveel behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Om af te slanken en/of op gewicht te blijven is het bela dat de klant een gezond eetpatroon aanhoudt en indien mogelijk ook sport, hierdoor bereikt men nog betere resultaten. In het algemeen kan worden gezegd:

 • 8 to 10 behandelingen voor zacht en zeer plaatselijk vet en/of cellulitis
 • 10 tot 15 behandelingen voor hard vet en om gewicht te verliezen
 • 15 tot 30 behandelingen voor klanten met extreem overgewicht en met erg hard vet

 

De behandeling:

Na het aanbrengen van een contactgel wordt de behandelkop op het te behandelen gebied gebracht. Er worden roterende bewegingen met de behandelkop uitgevoerd om zodoende alle vetcellen te treffen. De behandeling is geheel pijnloos; wel kunt u enkele kleine tintelingen of warmteprikkels waarnemen. De behandeling en de tijd per zone hangt af van de lichamelijke condities van de klant. Wanneer er sprake is van bovengemiddelde cellulitis en overgewicht dan is het aan te raden om maximaal 2 zones per keer te behandelen, want de hoeveelheid vet die vrijkomt mag niet te groot zijn, anders is het lichaam niet in staat om het vrijgekomen vet te verwerken. Er wordt geen schade toegebracht aan de bloedvaten, zenuwen, bindweefsel of huid.

 

 

 

Na de behandeling:

Geadviseerd wordt om binnen 6 tot 8 uur na de behandeling extra te bewegen en veel water te drinken. 2 uur voor en 2 uur na de behandeling adviseren wij geen cafeïne houdende dranken (koffie, energy drinks, cola, maar ook bijvoorbeeld sterke thee, etc.) te nuttigen. Het gebruik van alcohol wordt tot 2 dagen na de behandeling afgeraden.

 

Welke zones zijn behandelbaar?

De behandelbare zones zijn:

 • buik,
 • maagstreek,
 • laterale bekken (love handles),
 • binnen en buitenkant dijen,
 • benen,
 • billen,
 • taille,
 • de achter- of bovenkant armen.

 

Welke resultaten mag men verwachten?

Uitstekende resultaten voor de verwijdering van hardnekkige lokale vetophopingen en cellulitis.

Na 2 behandelingen gaat u resultaat zien. Doorgaans zijn 4 tot 8 behandelingen nodig om van die hardnekkige zone af te komen.

Het behaalde resultaat is definitief en behoeft (bij een gezonde levensstijl) geen onderhoud. Het voordeel van deze techniek ten opzichte van een chirurgische ingreep zoals liposuctie, is dat alléén de vetcellen worden verwijderd en niet het totale weefsel. Zo geeft een ingreep als liposuctie vervormingen van uw lichaam als u in gewicht toeneemt. Dit is bij cavitatie niet het geval. Mocht u in gewicht toenemen, zult u op de behandelde zone ook aankomen maar nooit meer zoveel als daarvoor.

Tijdens de intake wordt het gewenste aantal behandelingen met u besproken.

 

  

 

 

CUPPING MASSAGE

Het is een werkwijze die gebruik maakt van vacuümzuigen van de huid en het onderliggend bindweefsel.

Chinese cupping massage is niet beperkt tot alleen een therapeutisch effect. Het heeft een gunstig effect op het uiterlijk van je figuur, omdat u wordt ontdaan van onvolkomenheden. Het heeft ook ontspannende eigenschappen, waardoor u zich beter kunt ontspannen.

 

Chinese cupping massage werkt ook als lymfedrainage. Het verbetert de bloedsomloop, versnelt de stofwisseling, verwijdert overtollige giftige stoffen, vermindert pijn, vermindert de spierspanning. Hierdoor versnelt de verbranding van zichtbaar vet en treed er een zichtbare vermindering van cellulitis op. De cellen worden veel beter gevoed, dat is het gevolg van verhoogde doorstroming van voedingsstoffen. Ze zullen daardoor minder zwellen door het verbeteren van de bloedsomloop en het lymfestelsel.

 

KRUIDENSTEMPEL MASSAGE

Massage met warme kruidenstempels heeft een gunstig effect op het hele lichaam. Het verlicht pijn, verlicht spierspanning, stimuleert regeneratie en celvernieuwing, heeft anti-inflammatoire eigenschappen en verwarmt het lichaam. Het verbetert de bloedcirculatie en lymfe circulatie en versnelt het proces van reiniging van het lichaam. Daarnaast heeft hij ook sterke ontspannende eigenschappen, verzacht en verlicht het zenuwstelsel.

Massage met kruidenstempels kan ook worden gebruikt voor cosmetische doeleinden: het hydrateert en voedt de huid, verbetert de conditie en kleur, heeft een verzachtende en reinigende werking. 

Volgens de traditie wordt deze behandeling uitgevoerd met behulp van speciaal geprepareerde, wegwerp katoenen zakjes, gevuld met aromatische kruiden, vruchten en kruiden met geneeskrachtige eigenschappen.

 

Massage in het algemeen is geschikt om de doorbloeding in het weefsel en de huid te verbeteren. Daarnaast werkt het ook bij verklevingen van het bindweefsel.