info@massage-mta.nl  |  06 17 338 335

Anti-stress massage

De anti-stress massage is een ontspannende behandeling die zich concentreert op de rug, schouders, nek en het hoofd. Dit zijn de plekken waar stress zich vaak manifesteert. Tijdens de massage worden de spieren in dit gebied weer los en soepel gemasseerd. Zo herstelt zich de balans tussen lichaam en geest, kunt u even heerlijk onthaasten en worden stress en spanningen weggenomen. 

 

 

Anti Stress Massage door Massage Therapie Agnieszka is volledig gericht op het verlagen van het stressniveau in het lichaam, het stimuleren van het herstellend vermogen (op emotioneel, fysiek en mentaal niveau), vitaliseren van je weefsels en vergroten van je veerkracht.

 

 

Wat doet stress?

Stress brengt het lichaam in een staat van alertheid. Je lichaam gaat adrenaline en cortisol aanmaken die zorgen dat je klaar bent om snel te handelen. De energie die wordt opgebouwd om fysiek te handelen wordt niet opgebruikt, waardoor je in een gespannen toestand blijft en je fysiek, mentaal en emotioneel dus constant onder spanning staat.

Spanning zorgt dus voor contractie in je lichaam, een gestagneerde energie stroom, verminderde bloed circulatie en verminderde circulatie in het lymfe systeem ( en dus verminderde immuniteit). Op langere termijn zorgt dit voor fysieke en emotionele klachten.

Ons lichaam bezit een enorme veerkracht en zelfherstellend vermogen als we het de kans geven. Hiervoor is het belangrijk om de stress cyclus te doorbreken.

 

Wat doet de Anti Stress Massage?

De anti stress massage is volledig afgestemd op het stimuleren van het zelfherstellende vermogen. Door je lichaam loopt een fijn bindweefsel netwerk dat je je voor kunt stellen als een sinaasappel netje dat door je hele lichaam loopt; onder je huid en het omsluit, verbindt en doordringt weefsels (zoals je spieren en organen). Als er sprake is van stress, trekt dit netwerk zich samen (net als een spier, alleen verloopt het proces van aan- en ontspannen veel langzamer).

  • stimuleren de ontspanning van het bindweefsel (fascia) netwerk, zodat de bloedcirculatie weer toeneemt (en dus ook de afvoer van afvalstoffen en toevoer van zuurstof en voedingstoffen die de weefsels gezond houden). Ook zal de stroming van lymfevloeistof weer toe nemen en je immuunsysteem verbeteren.

 

  • zorgen voor vitalisatie van het weefsel. Alles wat leeft is constant in beweging: de trilling van moleculen, stroming van vloeistoffen ed.. Stress remt deze trilling. Door technieken zoals vibratie van het weefsel op verschillenden diepte niveau’s, wordt het weefsel gevitaliseerd en uitgenodigd de vastgezette spanning los te laten.

 

  • door de meditatieve, contactvolle manier van aanraken kom je fysiek en mentaal in een diepe ontspanning. Dit stimuleert het para sympatische zenuwstelsel, welke zorgt voor herstel van je lichamelijke, mentale en emotionele balans.