info@massage-mta.nl  |  06 17 338 335

Been massage

Met pijn in de benen wordt bedoeld pijn tussen de bekken en de hielen zoals bijvoorbeeld een pijnlijke heup, pijnlijke kuiten, pijnlijke lies of pijn in het bovenbenen. Er zijn diverse oorzaken voor het hebben van pijn in de benen. De meest voorkomende oorzaken zijn onder andere overbelasting, zenuwpijn, aderverkalking en trombose die hieronder uiteengezet worden.

 

Bij overbelasting kunnen de benen pijnlijk gaan aanvoelen omdat ze eenvoudigweg al hun krachten hebben verspild. Dit komt vooral voor wanneer u intensief hebt gesport, zoals bij joggen of fietsen, dan komt er melkzuur in de benen wat verzuring veroorzaakt.

 

Een hernia is een aandoening waarbij een zenuw bekneld is geraakt in de ruggenwervel. Dit veroorzaakt een uitstralende zenuwpijn die je kan voelen tot in uw kuit. Deze zenuwpijn kan via de rug, de lies en het been tot in de voet worden gevoeld.

 

Voor een goed functioneren van uw benen is een goede bloedcirculatie van levensbelang. Bij stilstaan is er in de benen weinig bloeddoorstroming waardoor het bloed als het ware stil blijft staan. Hierdoor kan u last krijgen van pijnlijke, zware benen en kunt u op lange termijn spataderen gaan ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een zittend werk op kantoor of het lang stilstaan bij een muziekoptreden. Regelmatig een klassieke massage inplannen kan spataderen voorkomen.

 

Aderverkalking is een aandoening waarbij men plotseling pijn of krampen in de benen voelt opkomen. Het probleem in de benen is in dit geval ontstaan door een vernauwing van de bloedvaten. De problemen merkt men pas wanneer een ader in zijn geheel is verkalkt. Enkele symptomen die wellicht kunnen wijzen op aderverkalking zijn pijn en jeuk in de benen in combinatie met een brandend gevoel. Aderverkalking kan voorkomen worden door regelmatig een energetische massage te ondergaan.

 

Zwangerschap is een toestand waarbij de toekomstige moeder heel wat extra gewicht ontwikkelt. Hierdoor zal er meer druk ontstaan op de knieën en de benen, waardoor er pijn kan optreden. Hetzelfde geldt voor wie zwaarlijvig is en overgewicht heeft: pijnlijke benen en knieën zijn een signaal dat u teveel gewicht meesleurt.